Lucille...

 Η ιστορία έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες έχει ως εξής…
Η Lucille είναι μαζί με τον ΒΒ King από το 1949.


Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν η σταδιοδρομία του ήταν στο ξεκίνημά της, μία από τις στάσεις που έκανε σε μια περιοδεία ήταν στο Twist του Αρκάνσας. Έκανε αρκετό κρύο στο Twist τα βράδια και -προκειμένου να διατηρηθεί η αίθουσα χορού ζεστή- χρησιμοποιήθηκε κηροζίνη για θέρμανση.  Ένα μεγάλο βαρέλι με κηροζίνη τοποθετήθηκε στο κέντρο και άναψε για να ζεστάνει την αίθουσα (μια πρακτική που δεν ήταν ασυνήθιστη εκείνες τις μέρες).




Μια κρύα νύχτα του 1949 λοιπόν δύο άνδρες ξεκίνησαν έναν καυγά με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στο βαρέλι και η φλεγόμενη κηροζίνη να χυθεί στο πάτωμα σαν ένα ποτάμι φωτιάς. Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του ΒΒ, έτρεξαν έξω να σωθούν αλλά μόλις βγήκε έξω ο ΒΒ συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει την κιθάρα του, μια ακουστική Gibson, μέσα στην πύρινη κόλαση. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου έτρεξε πίσω στο εσωτερικό του καταρρέοντος κτιρίου για να σώσει την κιθάρα του, πράγμα που κατάφερε κοντεύοντας όμως να χάσει τη ζωή του, μιάς και η συγκεκριμένη φωτιά εκείνη τη νύχτα είχε δύο θύματα.
Το επόμενο πρωί ο BB ανακάλυψε γιατί οι δύο άνδρες τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ. Φαίνεται λοιπόν ότι μάλωσαν για μια κυρία, που αν και ποτέ δεν τη γνώρισε, έμαθε πως το όνομά της ήταν Lucille.  Από εκείνη τη στιγμή όνόμασε την κιθάρα του Lucille, όπως και κάθε κιθάρα που είχε στην κυριότητά του έκτοτε, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: «για να μου θυμίζει ποτέ να μην κάνω κάτι τέτοιο ξανά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου