ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ...ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ

Σε ένα απέραντο νεκροταφείο σκουριασμένων μετάλλων αναμεμιγμένων με σκουριές και πετρελαιοειδή έχει μετατραπεί η περιοχή στη θέση "ΒΛYΧΑ" στον θαλάσσιο κόλπο της Ελευσίνας απειλώντας να μηδενίσει τις προσπάθειες αναβάθμισης της ποιότητας των νερών που φέτος κρίθηκαν κατάλληλα για κολύμβηση. Το τοπίο τριτοκοσμικής διάστασης μερικά χιλιόμετρα απ'ο τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της πόλης κατέγραψε η κάμερα παρά τις προσπάθειες εκπροσώπων κάθε λογής συμφερόντων να αποτραπεί.

Ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Τσουκαλάς δηλώνει ότι προσπαθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσουν να ρυπαίνουν οι βιομηχανίες γύρω από τον κόλπο. Ωστόσο βρίσκεται σε αδυναμία καθώς οι αρμοδιότητες του Δήμου είναι περιορισμένες καθώς την ευθύνη για τον αιγιαλό στην Ελευσίνα έχει κατ'αποκλειστικότητα ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), μια ιδιωτική εταιρεία.

Είναι χαρακτηριστικό όπως καταγγέλλει ο ακτιβιστής Χρήστος Χρηστάκης εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών Ecoeleusis ότι το χώρο έκριναν ότι πρέπει να "στολίζει" το πλοίο Noorone που συνελήφθη με την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που ανακάλυψαν οι ελληνικές αρχές. Ο ίδιος μιλάει για ρυπαντικά επεισόδεια απο δυσλειτουργίες στα ΕΛΠΕ και αδυναμία να γίνει πράξη ότι "ο ρυπαίνων πληρώνει"
Ένα οδοιπορικό στην Ελευσίνα του Γιώργου Κουβαρά για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου