Στους 804.465 οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα της ΕΕ

Πολλοί μετανάστες πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας ένα πλαστό έγγραφο, ή εάν δεν έχουν καθόλου χαρτιά, θα τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν άσυλο από κάποια χώρα στη δυτική Ευρώπη.Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αυτό συμβαίνει καθώς είναι πιο εύκολο να ζητήσει κάποιος άσυλο όταν είναι πρόσφυγας από τον πόλεμο και όχι οικονομικός μετανάστης.

Ωστόσο, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται καθημερινά από τις κατα τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας στα έγγραφα και τις εθνικότητες των μεταναστών είναι εξονυχιστικές, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του Λιμενικού, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται καταγραφή με δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση και παράλληλη διασταύρωση στοιχείων μέσω frontex από τις χώρες καταγωγής αλλά και από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή έχουν μετακινηθεί κάποιοι από αυτούς σε χώρες της Ευρώπης από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σε 804.465, εκ των οποίων οι μισοί, 457.149, ήταν πρόσφυγες από τη Συρία. Συνολικά, 77 εθνικότητες απαρτίζουν το σύνολο των υπόλοιπων οικονομικών μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου