Αλ. Τσίπρας: Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός

Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά: Με την αραβική αυτή παροιμία ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι όσο η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της, διαψεύδει όλα τα σενάρια.

Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, κρίση αστάθειας δεν υπάρχει σε αυτήν την ΚΟ. Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, υπάρχει σε αυτούς που θα συνεδριάσουν μετά από μερικές ώρες σε αυτήν την αίθουσα, είπε ο Πρωθυπουργός, εννοώντας την ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει αμέσως μετά.
Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα αυτή βρίσκεται σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.
Ένα μιντιακό σύστημα ξεψυχά και βρυχάται ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Ξεψυχά γιατί ψηφίστηκε ο νόμος που βάζει τάξη στα ΜΜΕ, και βρυχάται γιατί η Δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους. Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε: «αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανένα».
Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το Φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας αντέξουν και αυτοί που μέχρι τώρα μας πολεμούν».
Κόντρα στις καταστροφολογικές εκτιμήσεις, καταλήξαμε σε ρυθμίσεις πολλαπλά προστατευτικές για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία ανέφερε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε: Το πετύχαμε αυτό ανατρέποντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών που ήθελαν καθεστώς προστασίας μόνο για το 16% των οφειλετών.

«Προχωράμε ενωμένοι»

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά συμπαγής στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα και γνωρίζει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και η χώρα», είναι η αποτίμηση της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από κορυφαίο κυβερνητικό και κομματικό στέλεχος αμέσως μετά τη συνεδρίαση.
Οι πόρτες έκλεισαν, αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, έδειξαν να ανταποκρίνονται στην κατεύθυνση που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ανεβάσουν ρυθμούς. Αναγνώρισαν επίσης ότι πρέπει να επικοινωνήσουν στον κόσμο το έργο και τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση.
Ως προς το επίμαχο ζήτημα του ασφαλιστικού, η αίσθηση είναι πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πιθανότατα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές ζητούν μόλις το νομοσχέδιο συζητηθεί στην ΟΚΕ, και προτού κατατεθεί στη Βουλή, να έχουν διεξοδική ενημέρωση από την κυβέρνηση.
Οι βουλευτές ζήτησαν, επίσης, μια «πιο ανοιχτή» διαδικασία από τα υπουργεία στη συνεργασία που πρέπει να έχουν.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξαν, ενδεικτικά, και αναφορές σε περιπτώσεις ψηφοφόρων που πλησιάζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν βοήθεια, επί παραδείγματι, για μεταθέσεις στρατιωτικών- οι ψηφοφόροι φεύγουν διότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους απαντούν ότι τέτοιες διευκολύνσεις είναι αντίθετες με τη φιλοσοφία τους, αλλά τελικά βρίσκουν λύση από... στελέχη της ΝΔ που έχουν πρόσβαση στην πυραμίδα του κρατικού μηχανισμού και της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου