ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΣΧΑΣ-ΑΓΚΥΡΑΣ

Νέο επεισόδιο στην κρίση που έχει προκληθεί στον άξονα Μόσχας και Άγκυρας.

Μία κορβέτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα σκάφος της ακτοφυλακής ανάγκασαν εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία αφού παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών μιας κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα, ανακοίνωσε η εταιρία Chernomorneftegaz.
Η εταιρία, ανέφερε πως τα γεωτρύπανα παραδόθηκαν με ασφάλεια.

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο το θερμό επεισόδιο με το ρωσικό αντιτορπιλικό που χρειάστηκε να καταφύγει στα πυροβόλα όπλα προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η Ρωσία. Το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ.(13,6 μίλια} από τη Λήμνο στο βόρειο Αιγαίο, «χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει πυροβόλα όλα προκειμένου να αποφύγει μία σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος» που πλησίασε σχεδόν στα 600 μέτρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στο υπουργείο έπειτα από το συμβάν.

Υπενθυμίζουμε ότι προχθλές ανοιχτά της Λέσβου ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού πλοίου για να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ τους.
Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να προστεθεί στην αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Ρωσία, καθώς ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού για να αποφύγουν τη σύγκρουση μεταξύ τους. Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Ίντερφαξ, η ρωσική φρεγάτα «Smetlivy» κι ενώ βρισκόταν 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο είδε τουρκικό αλιευτικό να πλησιάζει. Παρά τις εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου, δεν υπήρξε απάντηση και το ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του αλιευτικού.
Η Μόσχα εγκαλεί την τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα για το περιστατικό στο Αιγαίο, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

Το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας, Smetlivy, αναγκάστηκε να κάνει χρήση πυρών προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο, αναφέρει το Sputnik. Το πρωί της Κυριακής, το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου εντόπισε τουρκικό σκάφος να πλέει σε απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Οι Ρώσοι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα του τουρκικού σκάφος μέσω ασυρμάτου αλλά δεν πήραν απάντηση. Ακολούθησε η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε σε απόσταση 600 μέτρων, το πλήρωμα του Smetlivy αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά πυρά!

"Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας Smetlivy απέτρεψε σύγκρουση με τουρκικό σκάφος 22 χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί της Λήμνου, στο βόρειο Αιγαίο", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Για το περιστατικό, κλήθηκε για εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας.ΠΗΓΗ:sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου