Αλεξιάδης: Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, αλλά μεγάλο κομμάτι

«Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες ονόματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο», ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε: «Επί των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάστηκαν τρία χρόνια έως ότου ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα της λίστας Λαγκάρντ. Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες. Η προηγούμενη λίστα κρύφτηκε σε πολιτικά γραφεία. Η λίστα Φαλτσιανί δεν πέρασε καν από πολιτικά γραφεία, διαβιβάστηκε κατ’ ευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς», ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης.

«Εγώ δεν θέλω να έχω στα χέρια μου λίστα και όποιον θα επιθυμούσε να μου δώσει κάποια θα τον πετούσα έξω από το γραφείο μου» είπε χαρακτηριστικά ο Τρ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι με αυτήν ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση, περιοριζόμενη απλώς στην εποπτεία για το αν οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί κινούνται και ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο.

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και θα συμβάλλει στη «φορολογική συμμόρφωση» των πολιτών.

«Βάρβαρη πολιτική»


Ο κόσμος «υφίσταται βάρβαρη πολιτική», καθώς η κυβέρνηση δεν υλοποιεί, ακόμη, τις επιλογές που θα ήθελε, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη σημασία να διαπιστώσει η κοινωνία ότι θα πληρώσουν και όσοι έως τώρα ξέφευγαν. Ανάμεσά τους και ισχυρά «πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου