Συντηρείται η φημολογία περί Νομισματοκοπείου

Το σχέδιο δέσμευσης των αποθεμάτων -περί τα 10 δισ. ευρώ- είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν προσωρινά οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με το tvxs, ο πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση αυτή, όταν ενημερώθηκε ότι υπήρχε σχέδιο «απαλλοτρίωσης» των αποθεματικών της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο και έθεσε τις πληροφορίες αυτές σε γνώση της κυβέρνησης, οι οποίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το εαρινό σενάριο «εφόδου» στο Νομισματοκοπείο έφερε στην επιφάνεια εκ νέου, ο Γιάννης Στουρνάρας πριν δύο μέρες, ο οποίος υποστήριξε «ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι' αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους» για να προκαλέσει την απάντηση του τέως ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη.


Αντίδραση από τη ΝΔ


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για «οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας» και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του πως o Πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

» Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ. 



Η απάντηση της κυβέρνησης


Γελοιότητες χαρακτηρίζει τα περί Νομισματοκοπείου ο ΣΥΡΙΖΑ σε απαντησή του στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας περί κατάλυσης της δημοκρατίας.

«Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση


Αντίδραση και από το Ποτάμι


«Όταν ο Πρωθυπουργός δίνει εντολή στην ΕΥΠ να φρουρήσει το Νομισματοκοπείο για να μην κάνουν «ντου» οι υπουργοί του, το παράλογο έχει περάσει σε νέα διάσταση» σχολιάζει το Ποτάμι.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να προσφέρει πλούσιο υλικό σε σεναριογράφους, συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, σκιτσογράφους, σατιρικές εκπομπές. Είναι κι αυτό μια προσφορά.»

Το Ποτάμι καταλήγει : «Υ.Γ. Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει για να μάθουν οι πολίτες τι πραγματικά συνέβη εκείνους τους κρίσιμους μήνες».


Ο Βασίλης Λεβέντης ζητάει έρευνα για το ζήτημα


«Το ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αποτρέψει εισβολή των δραχμιστών στο νομισματοκοπείο, όπως διατείνεται ο Σύριζα, δεν ματαιώνει την ανάγκη δικαστικής έρευνας για το ζήτημα καθότι και μόνο αυτή η κίνηση πιστοποιεί την ύπαρξη συνωμοσίας αξιωματούχων του ελληνικού κράτους και δη Υπουργών για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων» σχολίασε η ΄Ενωση Κεντρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου