Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέψευσε και πρόδωσε τη λαϊκή εντολή

Οι ιστορικές ελπίδες που γέννησε η εκλογική νίκη της 25ης Γενάρη διαψεύστηκαν και προδόθηκαν», τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, σε κείμενό του στην Κυριακάτικη Αυγή για τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Γενάρη του 2015.
Ο Π. Λαφαζάνης σημειώνει ότι η εκλογική επικράτηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, «που γέμισε με ελπίδες πρώτα απ' όλα τη νεολαία της πατρίδας μας», ήταν «η απόρροια της συνεχούς και με λαϊκούς όρους, ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και των σκληρών ανιδιοτελών προσπαθειών χιλιάδων μελών και στελεχών του, που δεν προσέβλεπαν ούτε σε θέσεις ούτε σε κυβερνητικές καρέκλες ούτε σε προνόμια όποιας μορφής» και κυρίως των μεγάλων αγώνων για μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή Ελλάδα, «απαλλαγμένη από τα νεοαποικιακά δεσμά που της είχαν επιβάλει η αντιδραστική ΕΕ και το ΔΝΤ και μαζί τους οι παραδομένες ελληνικές κυβερνήσεις».

«Δυστυχώς οι ιστορικές ελπίδες που γέννησε η εκλογική νίκη της 25ης Γενάρη διαψεύστηκαν και προδόθηκαν», επισημαίνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις αντίρροπες φωνές και τις αντιστάσεις, κυρίως από την ''Αριστερή Πλατφόρμα'', προέβη την αποφράδα μέρα της 12ης Ιουλίου σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση και υπέγραψε ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο» και «ο Αλ. Τσίπρας συνομολόγησε αυτό το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, παρά το περήφανο ?ΟΧΙ? του ελληνικού λαού στο σχετικό δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου