ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά, νωρίς το πρωί, σήμερα Παρασκευή, μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου, επίσης, πρόκειται να συγκεντρωθούν μέλη της ΑΔΕΔΥ. Για πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων κάνει λόγο ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας για το ζήτημα.
Οι διαδηλωτές έφτασαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην Ηρώδου Αττικού. Όταν έφτασαν μπροστά στο Μαξίμου, τα λεωφορεία σταμάτησαν και κατέβηκαν οι διαδηλωτές.
Εντωμεταξύ, στο υπουργείο Εργασίας πρόκειται να συγκεντρωθούν το μεσημέρι και μέλη της ΑΔΕΔΥ.


ΑΔΕΔΥ: Το πρώτο βήμα

Η δράση της ΑΔΕΔΥ είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ επιτίθεται με ανακοίνωση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό ως «ταφόπλακα» για το σύστημα και την κατηγορεί ότι με επικοινωνιακά φτιασιδώματα επιχειρεί να «σερβίρει» το «πικρό ποτήρι».


ΓΣΕΕ: Αγνοούν τους εργαζόμενους

«Αγνοώντας, για πολλοστή φορά, τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικότερα τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους θεσμικούς εκπροσώπους αυτών, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν κατ΄ επίφαση διάλογο για να περάσει προειλημμένες αποφάσεις. Αγνοεί μάλιστα τους θεσμούς κοινωνικής διαπραγμάτευσης με προκλητικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι το ασφαλιστικό δεν λύνεται με επικοινωνιακά τερτίπια και συνεχείς περικοπές, αλλά με ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, προειδοποιεί πως «η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, ως απλοί παρατηρητές της κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που επιχειρούν κυβέρνηση και δανειστές» και τονίζει:

«Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να αποκαλύψουμε και να αποτρέψουμε ένα ακόμη προμελετημένο έγκλημα».


Συνέντευξη Τύπου

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου