Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικά ανησυχητική» την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, κάτι που διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι Μπουν στον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρμ.

«Ο γενικός γραμματέας επέμεινε στο ότι η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη ήταν απαράδεκτη, πρόσθεσε όμως πως η ανακοίνωση του Ριάντ περί διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη ήταν εξαιρετικά ανησυχητική», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Ντουζαρίτς.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο κ. Μπαν έκανε την τοποθέτηση αυτή στον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.
Επισήμανε δε ότι την Κυριακή ο γ.γ. του ΟΗΕ επικοινώνησε επίσης με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, προσθέτοντας πως ο επικεφαλής του οργανισμού κάλεσε από κοινού τους δύο ΥΠΕΞ να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιοχή ως σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου