Πέθανε ο David Bowie

Την τελευταία του πνοή άφησε, λίγες μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του, ο μεγάλος τραγουδιστής David Bowie μετά από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο, όπως ανακοινώθηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook
«Ο David Bowie πέθανε ήσυχα σήμερα παρουσία της οικογένειάς του μετά από μία θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Αν και πολλοί από σας θα μοιραστούν αυτήν την απώλεια, ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας την ώρα της οδύνης», αναφέρεται στην ανάρτηση τον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή στο Facebook.



Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός ως Ντέιβιντ Μπόουι, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς μουσικούς και παραγωγούς της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970. Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Αποτελεί ένας σημαντικότερους μουσικούς του glam rock.

Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του Fame που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου