«Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει Αμυγδαλέζα»

Σχέδιο δημιουργίας κέντρου στρατοπέδου μετεγκατάστασης και κράτησης προσφύγων στο Σχιστό φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των τοπικών αρχών. «Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα», τονίζει ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.
Ο δήμαρχος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση-ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει γίνει συζήτηση με του Δήμους της περιοχής για την επίτευξη ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων; Πώς γίνεται να έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης και να μην έχει δεήσει κανένας «αρμόδιος» να μας ενημερώσει για το τι πρόκειται να συμβεί σε περιοχή κοντά στην πόλη μας;

«Είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, επειδή είναι πόλεις της προσφυγιάς, έχουν επιδείξει και εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι επίσης γνωστό ότι η δημοτική αρχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δίνει συνεχείς μάχες ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είμαστε απολύτως πρόθυμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί στη φιλοξενία των προσφύγων. Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα γκέτο, πολύ περισσότερο αν αυτό θα είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα», αναφέρει ο Χρ. Βρεττάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου