Μουζάλας: Να είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο των συνόρων

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων.
Μιλώντας στο Mega, ο Γ. Μουζάλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κλείσιμο των συνόρων. Ωστόσο, τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει «μονομερή ενέργεια από άλλες χώρες», καθώς η Ελλάδα δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός, η κατάσταση αυτή θα είναι «δύσκολα διαχειρίσιμη», καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, εάν κλείσουν τα σύνορα, θα ανέλθουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, για παράδειγμα 50.000 άνθρωποι, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι «κάνουν λάθος όσοι υψώνουν φράχτες, γιατί κλείνοντας το σύνορο στην Ειδομένη χάνουμε τον μοναδικό τρόπο στην Ευρώπη να είναι η ροή ελεγχόμενη».

Τέλος, αναφέρθηκε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι καταρχήν μία θετική εξέλιξη, εάν προβλέπει ότι η Frontex και το ΝΑΤΟ θα περιπολούν και στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, θα κάνουν διασώσεις και θα επαναπροωθούν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου