Σολομώντεια λύση για Σφακιανάκη- Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του

Βοηθός της επιτελάρχη Ζαχαρούλας Τσιριγώτη τοποθετείται ο Μανώλης Σφακιανάκης, που εκτός των άλλων καθηκόντων του κρατάει και την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TPP, προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Σφακιανάκης έγινε και πέρσι, αλλά δεν είχε γίνει γνωστή.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έγινε δεκτή η προσφυγή του Μανώλη Σφακιανάκη κατά της τοποθέτησής του στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η προσφυγή έγινε δεκτή: «Έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» 

Η μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Αμέσως προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους της Αστυνομίας. Συνεργάτες του ίδιου του έκαναν λόγο για «παράξενη μεθόδευση» από μερίδα υψηλό¬βαθμων αξιωματικών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, μιλώντας για προκλητική καρατόμηση


Τόσκας: Η ΕΛΑΣ κρίνει την ικανότητα προσφοράς


«Η ΕΛΑΣ κρίνει την ικανότητα προσφοράς» και όχι η «ικανότητα δημοσίων σχέσεων», έκανε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο Ν. Τόσκας μίλησε νωρίτερα για την απομάκρυνση Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνοντας λόγο για «ντόρο». «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε. Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός. 

«Οι κρίσεις συνεχίζονται και θα περίμενα ερώτηση όταν τελειώσουν, όχι στη μέση. Εκτός και αν είναι προσπάθεια επηρεασμού». Ενδεικτικό της κατάστασης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι, όπως είπε ο Ν. Τόσκας, «τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν τους είπαμε 'κρίνετε κατά συνείδηση'. Είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια».

Αποκαλυπτικά στοιχεία

Εντωμεταξύ στην εκπομπή ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ του ThePressProject με τον Κώστα Εφήμερο και τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, η οποία μεταδόθηκε από την συχνότητα του Κόκκινου 105,5 παρουσιάστηκαν στοιχεία για την δράση του Μανώλη Σφακιανάκη κατά την διάρκεια της θητείας του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε πως το 2015 είχε γίνει ξανά απόπειρα απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία όμως δεν έγινε τότε γνωστή. Όμως, μετά από αντιδράσεις παρόμοιου βεληνεκούς με αυτές των τελευταίων ημερών, η απομάκρυνση του Διοικητή της υπηρεσίας δεν προχώρησε.

Όπως αναφέρθηκε, το 1998 ο Παναγιώτης Βήχος κατήγγειλε κύκλωμα σωματεμπορίας στην Σαντορίνη στο οποίο εμπλεκόταν ο Διοικητής στην Αστυνομίας. Τότε παραπέμφθηκε ο Διοικητής και ακόμη δύο άνθρωποι. Οι δίκες αναβλήθηκαν για τρεις φορές χωρίς οι κατηγορούμενοι να εμφανίζονται στο δικαστήριο. Πέντε ημέρες πριν την τέταρτη εκδίκαση, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης εισέβαλε στο σπίτι του κ. Βήχου, κατέσχεσε τους υπολογιστές και με αστραπιαίες κινήσεις κατήγγειλε για μαστροπεία τον κ. Βήχο. Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου