Πέρασε η τροπολογία Παππά - Απουσία με νόημα από τον Κ. Καραμανλή

Oλοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, που προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, με 154 ψήφους υπέρ και 102 κατά σε σύνολο 270 παρόντων βουλευτών.
Σύγκρουση κορυφής μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την τροπολογία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η τροπολογία ψηφίστηκε μετά από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ!

"Πέρασε" με 154 "ΝΑΙ"

Η επίμαχη τροπολογία που μεταφέρει από την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ στην Κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, την αδειοδότηση των 4 τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας ψηφίσθηκε με 154- ψήφους «υπέρ», από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, έναντι102 «κατά» που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. 


Οι τόνοι στην συζήτηση που διεξήχθη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών "χτύπησαν κόκκινο" εξαρχής με διαδικαστικές αλλά και συνταγματικές ενστάσεις που κατέθεσαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο γενικεύοντας την κοινοβουλευτική σύρραξη. Μια συζήτηση που μετά τα μεσάνυχτα από τις τηλεοπτικές άδειες «πέρασε» στη νατοϊκή φύλαξη παρουσία στο Αιγαίο με την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και την σύγκρουσή με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων...«Παρών» ψήφισαν 14 βουλευτές από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.
Από την ψηφοφορία απείχαν συνολικά 30 βουλευτές, ανάμεσα τους και ο πρώην Πρωθυπουργού και βουλευτής της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.
Σφοδρή επίθεση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε πως ήθελε να σηκώσει το «βάρος» της τροπολογίας για την αδειοδότηση των καναλιών και ήταν... χείμαρρος από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

"Ο λαός έδωσε τρεις φορές τη στήριξή του στην κυβέρνηση με μια σαφή εντολή, "να συγκρουστούμε με το κατεστημένο και να καθαρίσουμε τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας, των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση", όπως είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε, απευθυνόμενος σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ: "Τους υπόσχεστε πως θα μας εμποδίσετε. Ε, λοιπόν είστε βαθιά γελασμένοι. Δεν θα μας εμποδίσετε. Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε".

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να πει πως "και πολλές είναι οι 4! Δεν θα γίνουμε ευρωπαϊκή Μπανανία". Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως «η έκβαση αυτή της συζήτησης θα δώσει την εξαιρετική ευκαιρία στους πολίτες για μια ακόμα φορά να βγάλουν τα συμπεράσματα τους» και καταλόγισε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης «στην διαπλοκή του οικονομικού και του πολιτικού συμφερόντων που επικράτησε τόσα χρόνια και αλληλοτροφοδοτήθηκε μέσα από υπόγειες διαδρομές».

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, εγκάλεσε τη ΝΔ για τη μη συναίνεσή της στην συγκρότηση του ΕΣΡ λέγοντας ότι «τους πουλάτε εκδούλευση, διαβεβαιώνοντάς τους καναλάρχες ακόμα και τώρα ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί ο νόμος και να ξεκινήσει η διαδικασία». Μάλιστα αντέστρεψε τις αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας που του καταλόγισε η αντιπολίτευσης λέγοντας πως σε «συνταγματική εκτροπή είναι ότι δεν συναινείτε στην εκλογή του ΕΣΡ καθώς η επιταγή του συνταγματικού νομοθέτη προς τις πολιτικές δυνάμεις είναι να υπάρχει ΕΣΡ…» και κλείνοντας είπε «κάποιοι σήμερα παίζουν τα ρέστα τους ευελπιστώντας ότι δεν θα υπάρξει διαδικασία αδειοδότησης… αλλά κάνουν και πάλι λάθος… εμείς δεν ήρθαμε για να συμμετέχουμε στο πάρτι της διαπλοκής… Η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα για τους πολλούς και όχι ευρωπαϊκή μπανανία για τους λίγους … Τα ψέματα τελείωσαν, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους»

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε: «Μην αγχώνεστε κ. Πρωθυπουργέ και το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας έρχεται…». Καταλόγισε στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνησή του ότι «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς ήσαστε η διαπλοκή. Είστε το πιο παλιό από το παλαιό… Αυτό που σήμερα βιώνουμε, είναι ένας κρίκος του ιδιότυπου αυταρχικού καθεστώτος που έχετε στην νοοτροπίας σας….».

Ακόμη χαρακτήρισε την τροπολογία ως επικίνδυνες «ασκήσεις αποπροσανατολισμού» που διανθίζεται με «διχασμό των πολιτών» για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των επαγγελματιών αλλά « πλέον όλη η παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντί σας…» σημειώνοντάς του «σήμερα ακόμα μπορείτε να μπορείτε να μετακινείστε με άνεση μεταξύ Μαξίμου και Βουλής αλλά δεν μπορείτε ποια να κινηθείτε μέσα στην κοινωνία...» και τον κάλεσε από καρδιάς « να σταματήσει να βλέπει παντού εχθρούς και τους πολίτες να τους αντιμετωπίζεται ως εχθρούς…».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου