Ραντεβού Μέρκελ-Ολάντ στο Στρασβούργο για το προσφυγικό

Ραντεβού για μια ανεπίσημη συζήτηση έχουν δώσει οι δύο ηγέτες την Κυριακή στο Στρασβούργο για να εξετάσουν τρόπους απορρόφησης των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη από την Τουρκία.
Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον Χώρο Σένγκεν, θα εξετάσουν λύσεις για το προσφυγικό, από τη δημιουργία κέντρων καταγραφής, τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, τους ελέγχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την ανακατανομή των προσφύγων».

Οι Τούρκοι θα πρέπει «να κάνουν αυτό που τους αναλογεί», δηλαδή να αποδεχτούν την επανεισδοχή των μεταναστών που δεν θα γίνονται δεκτοί στην ΕΕ και να ελέγξουν καλύτερα τα σύνορά τους.

Αναφορικά με τη χώρα μας, «θα πρέπει να γνωστοποιήσει τις ανάγκες της και να θέσει σε λειτουργία τον μηχανισμό που θα επιτρέψει την ανάπτυξη «όλων των αναγκαίων μέσων, γαλλικών, γερμανικών, ευρωπαϊκών», που σχεδιάζουν να κινητοποιήσουν το Παρίσι και το Βερολίνο. 

Παράλληλα, θα συζητήσουν για τις διαπραγματεύσεις για να αποφευχθεί το λεγόμενο Brexit, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ούτε η Μέρκελ, ούτε και ο Ολάντ θα κάνουν κάποια δήλωση κατά την άφιξή τους και μετά τη λήξη της συνάντησής τους. Επειτα θα παρευρεθούν σε δείπνο, προσκεκλημένοI του πρόεδρου του Ευρ. Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου