Επιστρέφει στα μπλόκα η αντιπροσωπεία της Νίκαιας

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αντιπρόσωποι της Νίκαιας, οι οποίοι είχαν συνάντηση 2,5 ωρών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου, το πρωί της Πέμπτης.
Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, ο Β. Μπούτας, σημείωσε ότι η συνέχιση ή μη του αγώνα θα αποφασιστεί στα μπλόκα.

Εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα έθεσαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, ενώ εκτίμησε πως το ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή οφείλεται και στον αγώνα του κλάδου.

«Δεν δίνουμε αυτή τη μάχη μόνο για εμάς, αλλά για όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Β. Μπούτας έδωσε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα τσίπουρο, σχολιάζοντας ότι «αν περάσουν τα μέτρα θα είναι το τελευταίο γνήσιο».

«Μετά 'μαϊμού'...» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Οπότε για να έχουμε γνήσιο πράμα (πρέπει) και να υπάρχουν και τα αμπέλια» πρόσθεσε.

Στο ίδιο χαλαρό κλίμα του διαλόγου, ο Α. Τσίπρας είπε: «Μη στεναχωριέσαι, το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο».

Τα αιτήματα που κατέθεσαν στον πρωθυπουργό είναι τα εξής:

Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου