Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

H Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργού Επικρατείας ως απάντηση στην ΝΔ για τον αριθμό των αδειών.
«Επαναλαμβάνουμε, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

Από το ίδιο το έγγραφο το οποίο αποσπασματικά αξιοποιούν τα δημοσιεύματα που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) τέτοιου τύπου κανάλια. Περιλαμβάνονται, μάλιστα, στο συνημμένο πίνακα του εγγράφου, τον οποίο αποκρύπτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση προφανώς γιατί δεν βολεύει στη ρητορική της. Στην Ελλάδα, μέχρι 31/12/2015, απολάμβαναν καθεστώς νόμιμης λειτουργίας οκτώ (8) τέτοιου τύπου κανάλια.

Τα υπόλοιπα κανάλια είτε είναι δημόσια, είτε περιφερειακά, είτε συνδρομητικά, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεπωλήσεις.

Μάλιστα, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- η οποία αναφέρει ότι στη Γερμανία λειτουργούν 6 τέτοιου είδους κανάλια.

Ο καημός τους να μη γίνει διαγωνισμός είναι μεγάλος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας

«Ο κ. Παππάς αντί να απολογείται στον ελληνικό λαό για τα συνεχόμενα ψεύδη του, κάνει την μια γκάφα μετά την άλλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας.

«Καταλαβαίνουμε τον πανικό του, αλλά ας αποφασίσει τελικά πόσα κανάλια έχει η Γερμανία», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην προχθεσινή δήλωση του κ. Παππά, έλεγε ότι στην Γερμανία λειτουργούν έξι κανάλια και σήμερα σε δελτίο Τύπου λέει ότι λειτουργούν πέντε κανάλια.

«Πότε λέει την αλήθεια; Σήμερα ή προχθές; Ο κ. Παππάς δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι εθισμένος στο ψέμα», προσθέτει η ΝΔ η οποία λέει πως η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στην Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις απαντήσεις των ελληνικών πρεσβευτικών αρχών τις οποίες η Συγγρού κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας ότι συνειδητά αποκρύπτει.

«Υπάρχει, όμως, τρόπος να αποδειχτεί ποιός λέει την αλήθεια; Τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, ούτως ώστε να μη διασύρεται από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων που καθημερινά τον διαψεύδουν, όπως σήμερα έγινε με την Κύπρο», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση του υπουργού Επικρατείας στη νέα ανακοίνωση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

«Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Από το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα» αναφέρει απάντηση του υπουργού Επικρατείας στην νέα ανακοίνωση της ΝΔ για τον αριθμό των αδειών.

«Τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι (6) τέτοιου είδους κανάλια. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πιο επίσημα δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, ας επιλέξουν. Σε μια χώρα με πληθυσμό 8 φορές όσο η Ελλάδα, είτε θέλουν να είναι 5, είτε να είναι 6? δεν είναι πάντως 56» καταλήγει η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου