Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 θα γίνει απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα. 
Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. 

Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική, σκληρή διαπραγμάτευση, που, όμως, έγινε σε ένα επίπεδο που προώθησε τα ζητήματα που η δική μας η πλευρά ήθελε να θέσει. Θα έχετε πληροφορηθεί ότι είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα ανοιχτά εκ μέρους τους ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε σε μια ατζέντα συγκεκριμένη. Αυτό έγινε. Νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτήν την ατζέντα συζητήσαμε. Ουσιαστικά, μια αναλυτική κατ' άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου. Η συνεννόηση που έχουμε μαζί τους είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προωθήσουμε όλα τα πιθανά θέματα, για να έχουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τους ενημερώσαμε, επίσης ότι έχουμε ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που τους έχουμε θέσει, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές. Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον».

Θ. Φωτίου:Σχεδιάζουμε την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης

Στην αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής σε ένα ενιαίο εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα έχει ενιαίους κανόνες για όλους, στοχεύει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με εκπροσώπους των θεσμών. «Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο» σημείωσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου