Απεγνωσμένες κινήσεις της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank εξετάζει την επαναγορά ορισμένων ομολόγων της για να μπορέσει πιθανόν να αντιμετωπίσει τις μαζικές πωλήσεις της μετοχής της αυτό τον μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα ομόλογά της υψηλότερου ρίσκου, όπως αυτά που μπορούν να μετατραπούν υπό προϋποθέσεις σε μετοχές (CoCos), αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Οι απώλειες της μετοχής της τράπεζας περιορίσθηκαν χθες το βράδυ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφού έγινε γνωστή η είδηση αυτή, αλλά η βουτιά που έκανε στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αυτό τον μήνα έχει αφαιρέσει περισσότερα από 4 δις ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία.

Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Τζον Κράιαν μπορεί να αναδιαρθρώσει με επιτυχία την τράπεζα, καθώς η μεταβλητότητα στις αγορές πλήττει τα κέρδη της και οι δικαστικές έρευνες εναντίον της απειλούν να αυξήσουν τις δαπάνες της.

Με τέτοιες ανησυχίες να βαραίνουν τις μετοχές και τα ομόλογα της τράπεζας, η εταιρεία μπορεί να επιδιώξει να επιτύχει κεφαλαιακά κέρδη με την επαναγορά ομολόγων της σε τιμές χαμηλότερες των ονομαστικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου