Ξέσπασμα Γ.Μουζάλα στις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών -video

Στην Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες συμμετέχει ο Γ.Μουζάλας ο οποίος προσερχόμενος έκανε αυστηρές δηλώσεις για την στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό
«Κατά πόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι», είναι το ζήτημα για την Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Ι. Μουζάλας υπογράμμισε την «ιδιαίτερη» σημασία της αποψινής συνόδου των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ, λέγοντας ότι για την Ελλάδα το πρώτο τεράστιο ζήτημα είναι αν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι. «Αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών, ανάμεσα στις οποίες και χώρες εκτός ΕΕ, μπορούν να αλλάζουν 10 ώρες μετά την απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι το δεύτερο ζήτημα, έχει μια ιδιορρυθμία, καθώς έχει να κάνει με τη συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, «που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν».

Και κατέληξε λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να γίνουν και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».

Δείτε το videoΑπό την πλευρά του ο Επίτροπος για το Προσφυγικό Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμη την σύνοδο και τις στιγμές τονίζοντας ότι είναι ώρα για αποφάσεις.

Η Δήλωση του στα αγγλικά


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου