Πυροβολισμοί με τραυματίες αστυνομικούς σε προάστιο των Βρυξελλών

Τρεις τραυματίες αστυνομικοί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής του Βελγίου κατά την οποία υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο άτομα που φέρονται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες των Βελγικών Ειδικών Δυνάμεων, το μεσημέρι της Τρίτης, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έφοδο σε σημείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Vorst-Zuid και συγκεκριμένα στη γειτονιά Forest νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών και άρχισαν να δέχονται τα πυρά από δυο άνδρες οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. 

Σύμφωνα με δήλωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου την οποία γνωστοποιεί το Γαλλικό Πρακτορείο, η συγκεκριμένη επιχείρηση συνδέεται με τον εντοπισμό υπόπτων για συμμετοχή στο μακελειό της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο ενόπλων ενώ, όπως αναφέρει το Russia Today ενδέχεται η υπόθεση να συνδέεται με το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου 130 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

«Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών» κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Forest μια κοινότητα των Βρυξελλών «στο πλαίσιο της έρευνας για (τις επιθέσεις) στο Παρίσι» δήλωσε ο Έρικ Βαν ντε Σιπτ, εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα των Βελγικών Αρχών επικεντρώθηκαν στην περιοχή του Forest καθώς, όπως προέκυψε, αποτελεί τη «γειτονιά» πολλών ατόμων που φέρονται να έχουν εμπλακεί στο μπαράζ των τρομοκρατικών ενεργειών της Γαλλίας που συγκλόνισαν τον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου