Τούσκ: Έκκληση στους πρόσφυγες να μην έρθουν στην Ελλάδα Όλα τα -VIDEO- με τις δηλώσεις

«Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, δεν θα την αφήσει μόνη της» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Επίσης, ο κ. Τουσκ τόνισε ότι η κατάσταση στη δυτική διαδρομή των Βαλκανίων είναι δραματική και πρέπει η ΕΕ να ενεργήσει αποφασιστικά, ενώ σημείωσε ότι ειδικά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη, με τη συνεχή ροή μεταναστών και προσφύγων και γι' αυτό θα ταξιδέψει άμεσα στην Τουρκία.




Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε έκκληση προς όλους τους πιθανούς μετανάστες να μην έρθουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, να μην πιστέψουν τους διακινητές, γιατί η Ελλάδα δεν θα είναι μία χώρα transit.









Επιστροφή στις διατάξεις Σένγκεν

Σημειώνεται ότι ο Ντ. Τουσκ πραγματοποιεί μίνι περιοδεία, σε Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα και Τουρκία, ενώ η Βιέννη αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του.

Από τη Σλοβενία όπου βρέθηκε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υποστήριξε ότι η επιστροφή στις διατάξεις της ζώνης Σένγκεν, που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορά της, συνιστά «απαραίτητη» προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης στην προσφυγική κρίση.

Την Τρίτη, κατά τη συνάντησή του με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, ο Τουσκ είχε σημειώσει ότι «ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα μας απέναντι στη μεταναστευτική κρίση. Αποκαλείται ''Πίσω στη Σένγκεν''».

Αυτή την στιγμή ο Ντ Τουσκ βρίσκετα στην Τουρκία, όπου πρόκειται να ζητήσει από την Άγκυρα να δεσμευτεί «περισσότερο» για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. «Δεν υπάρχει καμία καλύτερη εναλλακτική από μια αποτελεσματική συνεργασία με την Τουρκία», δήλωσε ο Τουσκ, την Τετάρτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου