"Δημοσιογράφος" ο άνθρωπος με το καπέλο, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ

Ο Φεϊσάλ Σεφού, ένας δημοσιογράφος στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, που έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στη χώρα, φέρεται να είναι σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ ο άνθρωπος με το καπέλο, που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις βέλγικες Αρχές, οι οποίες ωστόσο διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας, που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του, στο εργοστασίο. Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.

"Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών", με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου "του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών", εκτιμά ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ζιλ ντε Κερσόβ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique. Την ίδια ώρα, η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

Εν τω μεταξύ το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ξανανοίξει για επιβατικές πτήσεις πριν από την Τρίτη, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου