Συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ για το προσφυγικό

Την Κυριακή 23 Απριλίου, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί το Αννόβερο της Γερμανίας, προκειμένου να συζητήσει με την Άνγκελα Μερκελ για την προσφυγική κρίση.
Όπως τόνισε ο ανώτερος διευθυντής Ευρωπαικών υποθέσεων, Τσάρλς Κίπκαν, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τον ρόλο της Τουρκίας, ενώ θα γίνει αναφορά και στην ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Λευκού Οίκου:

Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι νομίζω ότι εμείς πιστεύουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, και ο Πρόεδρος θέλει να προσφέρει πολιτική στήριξη επειδή το έκανε αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να βεβαιωθεί ότι το νέο σύστημα με την Τουρκία (για την αντιμετώπιση του προσφυγικού) είναι αποτελεσματικό. Και εκεί θα συζητήσουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών, που είναι υπεύθυνα για τη ροή προσφύγων (προς την Ευρώπη και την Ελλάδα).

Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πως θα εργαστούμε με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα επίσης έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους για το προσφυγικό. Και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την επεξεργασία και με τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Επίσης να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Επίσης θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου