Έκρηξη με τρεις τραυματίες έξω από σταθμό μετρό της Κωνσταντινούπολης

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε στάση υπέργειου μετρό στην περιοχή Μετζιντιέκιοϊ, κοντά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Από την έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, τρία άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ώς τώρα γνωστά, η έκρηξη σημειώθηκε κάτω από την πεζογέφυρα του σταθμού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο που εντοπίστηκε στην πλατεία Ταξίμ, μετά τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής πρεσβείας προς τους αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία, ενώ μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών άνοιγε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σακίδιο ή τσάντα. Οι πυροτεχνουργοί κατόπιν πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη ανατινάζοντάς το, με αποτέλεσμα να ακουστεί ένας ισχυρός κρότος στην πλατεία.

Λίγο μετά αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα σακίδιο.

Η Τουρκία έχει υποστεί έξι μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις από τον περασμένο Ιούλιο, κατά τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Τον περασμένο μήνα καμικάζι της ISIS ανατινάχθηκε στην Κωνσταντινούπολη σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου