Συνεχίζονται οι καταλήψεις διυλιστηρίων στη Γαλλία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νομοσχέδιο για την Εργασία που προωθεί η κυβέρνηση. Πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης βρίσκονται υπό κατάληψη, με αποτέλεσμα η αγορά καυσίμων να έχει στεγνώσει.
Η συνδικαλιστική συνομοσπονδία του πετρελαϊκού κλάδου CGT υποστηρίζει ότι όλα τα διυλιστήρια της χώρας απεργούν, έχουν σταματήσει να λειτουργούν ή αναμένεται να παύσουν άμεσα. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε γενική απεργία.Περίπου 1.500 πρατήρια σε σύνολο 11.500 πρατηρίων καυσίμων στη Γαλλία, είτε έχουν ξεμείνει από βενζίνη είτε είναι έτοιμα να «στεγνώσουν» εντελώς, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.


Μπλόκο σε αποθήκη
Εκατοντάδες μέλη της CGT απέκλεισαν την Τρίτη την αποθήκη καυσίμων του Φος-συρ-Μερ στη νοτιοανατολική Γαλλία, με τον γενικό γραμματέα της CGT στη Μασσαλία, Πασκάλ Γκαλεοτέ, να σημειώνει πως «κανένα πλοίο δεν φορτώνει ούτε ξεφορτώνει σήμερα στις εγκαταστάσεις».Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, εμφανίστηκε αισιόδοξος και ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως η Γαλλία έχει αρκετά αποθέματα καυσίμων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων.


Ουρές στα πρατήρια

Ο Ερίκ Σελινί, συντονιστής της CGT στον όμιλο Total, επιβεβαίωσε πως ο αποκλεισμός πολλών από τις αποθήκες καυσίμων, έχει αρθεί από αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι κινητοποιήσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έξω από τα πρατήρια που ακόμα διαθέτουν καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου