Η κυβέρνηση επέλεξε τους φόρους, λέει ο Ντομπρόβσκις

Η επιλογή της αύξησης των φόρων ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, που επιχειρεί ταυτόχρονα να χαμηλώσει τις προσδοκίες ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα» δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. «Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες» συμπληρώνει. 

Αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup, το οποίο η ελληνική πλευρά επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι θα σημάνει την λύση στο θέμα το χρέους, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιχειρεί να ρίξει τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας πως η συμφωνία για το χρέος δεν είναι συνδεδεμένη με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι για το χρέος, σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος και μείωση των επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου