Επιβεβαιώνεται ο εντοπισμός ανθρωπίνων ευρημάτων της πτήσης MS804

Mε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαιώνει και επίσημα την ανεύρεση ευρημάτων που παραπέμπουν άμεσα σε σορούς επιβατών της «χαμένης» πτήσης ΜS804 της EgyptAir καθώς επίσης και αντικειμένων της καμπίνας όπως καθίσματα κ.λπ.
O άτυχος κυβερνήτης του αιγυπτιακού Airbus, Mohamed Said Aly Aly Shakeer


Ο εντοπισμός των συγκεκριμένων στοιχείων που δεν αφήνουν την παραμικρή πλέον αμφιβολία για τη συντριβή του αιγυπτιακού Airbus A320 καθώς και για την τύχη των 66 συνολικά επιβαινόντων σε αυτό, οι 10 εκ των οποίων αποτελούσαν μέλη του πληρώματος.

Η Ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης:

«Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου μπόρεσε να ανασύρει επιπλέον συντρίμμια του αεροσκάφους, ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, ανθρώπινα μέλη και καθίσματα του αεροσκάφους. Η έρευνα συνεχίζεται» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Tην ίδια στιγμή, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Σαρίφ Φατί διέψευσε κατηγορηματικά κάθε φήμη για πιθανή ύπαρξη επιζώντων που θα έδινε φρούδες ελπίδες στους συγγενείς και φίλους των ανθρώπων που χάθηκαν.

«Δεν έχουμε εντοπίσει επιζώντες. Οποιοσδήποτε διαδίδει φήμες ή άλλα σενάρια σχετικά με αυτήν την τραγωδία απλά παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Φατί σε συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

ΒΕΑ: Αυτόματα σήματα για ύπαρξη καπνού 

Για περίπτωση ύπαρξης καπνών στο πιλοτήριο του αιγυπτιακού Boeing κάνει λόγο το Γραφείο Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γαλλίας (BEA), επιβεβαιώνοντας την αυτόματη εκπομπή σχετικών μυνημάτων που έγινε από το αεροσκάφος λίγο πριν τη συντριβή του, ωστόσο, όπως η ίδια υπηρεσία τόνισε, είναι αρκετά πρόωρο αυτή τη στιγμή να οδηγηθεί κάποιος σε οποιαδήποτε ερμηνεία των συγκεκριμένων στοιχείων, πολύ δε περισσότερο και να αποτολμήσει οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου