Τροπολογία για τις offshore έρχεται στη Βουλή

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην αντιπολίτευση αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία στη Βουλή για το θέμα των offshore, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη, την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων (μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, γγ, περιφερειαρχών και δημάρχων), στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. 

«Η απαγόρευση δηλαδή δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά. Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική», τονίζει η ίδια.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Προκαλούμε τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», συνεχίζει λέγοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Όποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά», λέει χαρακτηριστικά η Γεροβασίλη.

«Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου