Συμβουλευτικό το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση κάτα τον Ν.Βούτ

«Το Σύνταγμα θα αναθεωρηθεί κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, βάζοντας «φρένο» στα περί δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση.

Μιλώντας στον Real FM, o κ. Βούτσης εξήγησε ότι «οι ιδέες που υπάρχουν για λαϊκή ετυμηγορία -πάνω σε επιμέρους ζητήματα- είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν ως διαδικασία. Είναι θετικό να υπάρχουν ιδέες».

Σε ο,τι αφορά στον εκλογικό νόμο, ανέφερε ότι «πολύ έγκαιρα πρέπει να διευκρινιστεί και να έρθει η νομοθεσία στη Βουλή και να δοκιμάσει τη δυνατότητα να υπάρξει νόμος που να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και όχι στις επόμενες εκλογές». Ερωτηθείς μάλιστα για το κοινοβουλευτικό κατώφλι, σημείωσε ότι «το 3% πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να φτάνουμε στα όρια των προσωπικών στρατηγικών. Είναι ένα ελάχιστο όριο για να γίνεται νομοθετική εργασία και να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας», τόνισε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα τεθεί θέμα άμεσης εκλογής του Προέδρου από τον λαό, απέφυγε να τοποθετηθεί, σημειώνοντας: «Κι εγώ θα περιμένω αυτό τον απροκατάληπτο διάλογο που θα υπάρξει μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο για να δούμε αυτές τις λεπτές αποχρώσεις που μπορεί να γίνουν και δύσβατοι Ρουβίκωνες».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υποστήριξε πως η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα παρακαμφθεί, επισημαίνοντας -χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις- πως στη σχετική συζήτηση «θα εμπλακεί και ο ελληνικός λαός».

«Ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, σημειώνοντας: «Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε πώς... Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αν θα γίνει διαδικασία με λαό και ποιον τρόπο».

«Δεν άνοιξα αυτό τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου