Έρχονται αλλαγές στον νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων owc

Το υπουργείο Οικονομίας προχωρά άμεσα σε αλλαγές του νόμου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (fast track), στοχεύοντας στην ενθάρρυνση των επενδύσεων και από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, ο νόμος έρχεται να θεραπεύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ξένες εταιρείες που επέλεγαν την Ελλάδα ως βάση για Service Support Centers. Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν με αυτά να εξυπηρετήσουν άλλες θυγατρικές μονάδες τους στην Ελλάδα. «Αυτό πλέον αλλάζει», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν: «Κράτη της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Πολωνία) έχουν μπει δυναμικά στην προσέλκυση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων. Στην Πολωνία έχουν δημιουργηθεί έτσι 130.000 θέσεις εργασίας».

Ακόμη η κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας με τις πρεσβείες, ώστε η όλη διαδικασία χορήγησης αδειών παραμονής όταν πραγματοποιεί κάποιος επένδυση στην Ελλάδα, να διευκολυνθεί περαιτέρω.

Μέχρι σήμερα για να λάβει κάποιος άδεια παραμονής, έπρεπε να αποδείξει ότι πρόκειται για νέα επένδυση και ότι αυτή ωφελεί την οικονομία. Πλέον η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο αρκεί. Επιπλέον, επιτρέπεται η χορήγηση άδειας παραμονής και σε ανιόντα μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους Κινέζους).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου