Απομακρύνονται οι πρόσφυγες από το Λιμάνι του Πειραιά

Γύρω από τον χώρο του λιμανιού του Πειραιά βρίσκονται πλέον περισσότεροι από 1.220 πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο όπου βρίσκονταν επί πολλούς μήνες, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ήδη συνεργεία του ΟΛΠ προχώρησαν σε καθαρισμό του εσωτερικού χώρου του κτιρίου της Πέτρινης Αποθήκης το οποίο κλειδώθηκε ενώ, όσον αφορά δημοσιεύματα περί βίαιων παρεμβάσεων των συνεργείων και ειδικά για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν με τους γερανούς να καταστρέφουν σκηνές, το Υπουργείο Ναυτιλίας διευκρίνισε πως αυτά έγιναν μετά από συννενόηση με τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η χρήση γερανού που έγινε από τον αρμόδιο φορέα καθαρισμού του λιμένα, κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να απομακρυνθούν καθ’ υπόδειξη των προσφύγων και των μεταναστών οι εγκαταλελειμμένες και μη χρησιμοποιούμενες σκηνές, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 24/06 και ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε-1 άδειασε καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από συνεργεία του ΟΛΠ και έχει ήδη παραδοθεί στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ακτοπλοΐας.

Οι μετανάστες που διέμεναν στον συγκεκριμένο χώρο μεταφέρθηκαν και αυτοί κάτω από το στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού.

Το μεσημέρι, 24 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου