Ένοπλη εισβολή με ομήρους σε αστυνομικό τμήμα στην Αρμενία

Ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, και κρατούν άγνωστο αριθμό ομήρων, σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους, ενώ γύρω από το αρχηγείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι αρχές ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν τους υποστηρικτές των ενόπλων ότι διαδίδουν στο διαδίκτυο φήμες για ότι σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση στη χώρα ενάντια στην κυβέρνηση.

Πρακτορεία ειδήσεων της Αρμενίας μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη και πρώην στρατιωτικού διοικητή που συνελήφθη τον Ιούνιο.

Ο Σεφιλιάν έχει επικρίνει δριμύτατα τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν και είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη μακροχρόνια σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα, υποστηρικτές του Σεφιλιάν δήλωναν ότι σκοπεύουν να αλλάξουν τα πράγματα στην Αρμενία με μία ένοπλη εξέγερση. «Εχουμε ήδη καταλάβει τα κύρια αστυνομικά τμήματα στο Γερεβάν και έχουμε υπό τον έλεγχό μας το Ερεμπούνι», υποστήριζαν σε ανακοίνωσή τους.

«Σήμερα το πρωί μία ομάδα ενόπλων έκανε έφοδο στο αρχηγείο της μονάδας αστυνομικών περιπολιών και κρατούν ομήρους υπό την απειλή όπλου», ανέφερε η ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους προκειμένου να παραδοθούν ειρηνικά στις αρχές», συνεχίζει και προσθέτει ότι υποστηρικές των δραστών διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για «ένοπλη εξέγερση», μέσω των social media. «Οι πληροφορίες που διαδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες για την ώρα, διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως μερικοί αστυνομικοί και μερικοί από τους δράστες έχουν τραυματισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου