Οπαδός του Χίτλερ ο δράστης της επίθεσης του Μονάχου

Ρατσιστής με ακροδεξιά κοσμοθεωρία ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο Αλί Ντάβιντ Σ., σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Zeitung από πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας και στη γερμανική κυβέρνηση.
Θεωρούσε μάλιστα «εξαιρετικό» το γεγονός ότι τα γενέθλιά του (20.4) συνέπιπταν με αυτά του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης ήταν υπερήφανος Ιρανός και Γερμανός «Άρειος». Μισούσε τους Άραβες και τους Τούρκους και τον διακατείχε αίσθημα ανωτερότητας απέναντί τους.

Επίσης ερευνάται αν κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Olympia στοχοθέτησε πρόσωπα με καταγωγή από το εξωτερικό.

Πέμπτη επέτειος από το μακελειό του Μπρέιβικ
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εναντίον των Τούρκων πάντως είχε καταφερθεί ο δράστης και στον διάλογο που είχε με κάτοικο της περιοχής και ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ οι αρχές δεν θεωρούν τυχαίο ότι η επίθεσή του συνέπεσε με την πέμπτη επέτειο από το μακελειό που διέπραξε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στη Νορβηγία.

Έως τώρα η επίθεση αμόκ θεωρείτο ως αποτέλεσμα ψυχικής ασθένειας και του εκφοβισμού (μπούλινγκ) που υφίστατο από συμμαθητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου