Ο Μπόρις Τζόνσον ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Μπόρις Τζόνσον στη νέα κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, χωρίς ωστόσο να έχει τον κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση για τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Νέος υπουργός Οικονομικών ο Φίλιπ Χάμοντ.
Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, αποτελεί τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο προκάτοχος του κ. Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, ανέλαβε με τη σειρά του το υπουργείο Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Τζορτζ Όζμπορν -υπέρμαχο της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και στενό συνεργάτη του προκατόχου της κ. Μέι, Ντέιβιντ Κάμερον-, ο οποίος παραιτήθηκε.

Επιπλέον, η μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Άμπερ Ραντ διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Μάικλ Φάλον παραμένει στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Λίαμ Φοξ, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, αναλαμβάνει υπουργός Διεθνούς Εμπορίου. Ο κ. Φοξ διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου