Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ σκοπεύει να «ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους».

Σύμφωνα με τον Τζακ Λιου, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους. 

Η Αθήνα προσβλέπει στην ισχυρή στήριξη της Ουάσιγκτον ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και, ειδικότερα, στην επιρροή της αμερικανικής ηγεσίας προς το ΔΝΤ, προκειμένου η αξιολόγηση να κλείσει γρήγορα και χωρίς να προβληθούν ακραίες απαιτήσεις.

Επιπλέον, η Αθήνα προσδοκά υπερατλαντική στήριξη στο ζήτημα του χρέους και στη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου για την απομείωσή του, με πρώτο στόχο την αναθεώρηση των προβλέψεων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου