Αυστηρή προειδοποίηση στη Microsoft, από τη γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (CNIL) της Γαλλίας διέταξε πρόσφατα τη Microsoft να «σταματήσει τη συλλογή υπερβολικού όγκου δεδομένων των χρηστών» και να πάψει να παρακολουθεί, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο των ατόμων που χρησιμοποιούν τα Windows 10.

Συγκεκριμένα, σε προειδοποίηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, η CNIL αναφέρει ότι η Microsoft θα πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί «την ασφάλεια και την εχεμύθεια» που αρμόζει στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, αφότου η επιτροπή προσδιόρισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να μεταφέρει δεδομένα στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας «Safe Harbor» την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ακύρωσε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η απόφαση της CNIL βασίζεται σε μια έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η επιτροπή υποστηρίζει ότι άλλες ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων δημιούργησαν μια «ομάδα επικοινωνίας» προκειμένου να ερευνήσουν τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της Microsoft, μετά την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου