Σύγκρουση Μαξίμου - ΝΔ για την αναβολή της δίκης της Siemens

Ενόχληση στο Μαξίμου και αντιπαράθεση με τη ΝΔ προκάλεσε η αναβολή της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Siemens.
«Λίγη αιδώ για τα μαύρα ταμεία της Siemens» σύστησαν κυβερνητικοί κύκλοι στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Siemens.

Η ΝΔ είχε αποδώσει ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε επ’ αόριστον τη δίκη για την υπόθεση της Siemensέως ότου μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στα γερμανικά.
 
Πηγές της λεωφόρου Συγγρού τόνισαν ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη». 

«Είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν απαντώντας στη Συγγρού ότι: 

«Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens. Tα συνεχόμενα "λάθη" που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας. Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως». 

«Οι ευθύνες για την καθυστέρηση να αναζητηθούν εκεί που πρέπει, είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις «ψευδείς και ανυπόστατες» πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, επισήμαναν με έμφαση «το προφανές»: «Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

Αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε ένα βήμα παραπέρ α, κάνοντας λόγο για «πειθαρχικές» αλλά και «ποινικές ευθύνες».

Η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία» στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens και θα αναζητήσει τους υπαίτιους της δικαστικής εμπλοκής ώστε να αποδοθούν ευθύνες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων επισφράγισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνέντευξης για την ελληνική εξωτερική πολιτική που παραχώρησε στον Πάνο Χαρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου