Σε οργανωμένο πόλεμο αποδίδει ο Αλαφούζος τη δέσμευση της περιουσίας του

Για «γνωστά κέντρα που εδώ και χρόνια πολεμούν λυσσαλέα τις εν Ελλάδι επιχειρηματικές δραστηριότητές του» έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος, επιχειρώντας να δώσει απάντηση στην απόφαση των εισαγγελικών Αρχών για δέσμευση της περιουσίας του γνωστού μιντιάρχη και αθλητικού παράγοντα.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου που μπλοκάρει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Αλαφούζου επειδή δεν κατάφερε να δικαιολογήσει προέλευση ποσών άνω των 50 εκατ. ευρώ και για τις χρήσεις 2000-2012, με δήλωσή του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε σαφώς σε εξωθεσμικούς παράγοντες που ως «αναρμόδιοι φορείς» προανήγγειλαν τις εξελίξεις, τοποθετώντας μάλιστα τις ενέργειες αυτές στο πλαίσιο ενός οργανωμένου πολέμου που δέχεται τόσο το κανάλι ΣΚΑΙ όσο και ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η δήλωσή του...

«Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).

Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του.

Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου