Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο

Συνεδριάζει την Τρίτη το μεσημέρι ατύπως το υπουργικό συμβούλιο με επίκεντρο συζήτησης τις εισηγήσεις για την ΔΕΘ, θέματα διακυβέρνησης, την αξιολόγηση, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου της Βουλής.
Η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν το αντικείμενο συσκέψεων που είχε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Ως προς την Σύνοδο συγκεκριμένα, την συμμετοχή τους στην οποία επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Κύπρου, βασική επιδίωξη είναι η διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου