Επίθεση με μολότοφ εναντίον του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου στο Κολωνάκι

Τέσσερις μολότοφ έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίθεση εναντίον οικημάτων της Εκκλησίας, στον απόηχο των ενεργειών της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για εκκενώσεις χώρων και κατεδάφιση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.
Η ενέργεια έγινε λίγα λεπτά μετά τις 03:00 από την πλευρά της οδού Ιασίου και από αυτή προκλήθηκαν ζημίες σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ βρίσκεται προβληματισμένη για το γεγονός και με δεδομένο πως τον τελευταίο καιρό καταγράφεται κλιμάκωση αντίστοιχων επιθέσεων και με στόχους ναούς αλλά και οικήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να έχει αυξήσει τις πεζές αλλά και εποχούμενες περιπολίες σε κτίρια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογες επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες είχαν δεχθεί ο Άγιος Βασίλειος στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια καθώς και η Ζωοδ. Πηγή στην Ακαδημίας.

Σε μία από τις πρόσφατες αναλήψεις ευθύνης για παρόμοιες επιθέσεις, σε ανάρτηση στο Διαδίκτυο γινόταν λόγος ότι επρόκειτο για «ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων...».

Ανακοινώσεις καταδίκης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ


Την απερίφραστη καταδίκη του δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη, τα ξημερώματα σήμερα, και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες και η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος απαιτούν πλήρη σεβασμό.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εξέφρασε σε δηλώσεις της νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας:

«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

«Ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών. Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές» κατέληξε.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, η οποία «συνιστά απαράδεκτη, ακατανόητη και καταφανώς αποκρουστική ενέργεια».

«Ενέργειες που στοχοποιούν ιερούς ναούς, προσβάλλουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων και, προφανώς δεν γίνονται ανεκτές», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ .

Το Ποτάμι για την επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Χώρα-ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις ορέξεις κάθε ομάδας»

Μετά τις επιθέσεις σε ναούς, αυτή τη φορά στόχος των βανδάλων ήταν τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Είναι αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τους χώρους λατρείας και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

»Όμως με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανοχή στελεχών της στη βία, η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι έρμαιο στις ορέξεις της κάθε ομάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου