Κάθειρξη 15 ετών για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού σε 51χρονη καθαρίστρια

Τα 15 χρόνια κάθειρξης έφτασε η ποινή σε 51χρονη, η οποία πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου και όλα αυτά τα χρόνια εργαζόταν ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό θεσσαλικού δήμου
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η 51χρονη «διόρθωσε» το πιστοποιητικό που έλαβε από το Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε με αποτέλεσμα να γράφεται πως φοίτησε έως την Στ' Τάξη και όχι την Ε' Τάξη. 

Έτσι, «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το πρώην υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το, τότε, ΔΣ του Σταθμού δεν διαπίστωσαν παράβαση και τη διόρισαν το 1996. Σύμφωνα με το δικαστήριο, μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr, κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προβληματική ήταν και η κατάσταση και στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια (λόγω τοξικομανίας μέλους). Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας αυτής. 

Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της.

Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Η ίδια άσκησε έφεση η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου