Παρίσι: Τρεις συλλήψεις γυναικών που ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε σταθμούς Μετρό

Τρεις γυναίκες ηλικίας 19, 23 και 39 ετών οι οποίες φέρονται να ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση του «Ισλαμικού Κράτους» και ετοίμαζαν ισχυρά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης από τις Αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας της χώρας.
Κατά την επιχείρηση της σύλληψης η οποία έγινε στην περιοχή Boussy-Saint-Antoine νοτιοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μαχαίρι που έφερε η 19χρονη η οποία στη συνέχεια δέχθηκε σφαίρες από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής

Η συγκεκριμένη ομάδα των γυναικών που φέρεται να συνδέεται με τον αποκεφαλισμό ενός καθολικού ιερέα καθώς και με τη δολοφονία δυο αστυνομικών, σχεδίαζε επιθέσεις σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού.
Παρέμβαση για τις συγκεκριμένες συλλήψεις έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος δήλωσε πως «μια επίθεση αποτράπηκε. Μια ομάδα διαλύθηκε αλλά υπάρχουν και άλλες και πρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργούμε πριν είναι πολύ αργά, και αυτό είναι που κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου