Κρέτσος: Πέμπτη άδεια μόνον εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς

Την πρόθεση της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να διενεργήσει τον διαγωνισμό των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) εξέφρασε ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Ο επόμενος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ», δήλωσε ο κ. Κρέτσος σε ραδιοφωνικό σταθμό, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να δοθούν θεματικές άδειες. «Η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη» επανέλαβε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο κ. Κρέτσος επαλήθευσε μάλιστα ότι μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα με τα οποία διεξάγεται ο σημερινός διαγωνισμός, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πέμπτη άδεια εθνικής εμβέλειας, αντίθετα από τον πολιτικό προϊστάμενό του Νίκο Παππά. «Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ως προς τη διαδικασία μετά το πέρας της δημοπρασίας
Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας θα συνταχθεί το πρακτικό, που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει μία άδεια. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ, στη συνέχεια θα ενημερωθεί ο κ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Κρέτσος θα ενημερώσει και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου