Ν. Παππάς: Το βήμα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, δεν θα μείνει ημιτελές


Για στοχοποίηση έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» αναφορικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπό του, σχολιάζοντας ότι «κάνουν τακτικό λάθος όσοι προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, νομίζοντας ότι οι πολιτικές μας είναι προσωπικές και ότι αυτές θα αλλάξουν αν έλθει κάποιος άλλος».
Ο Ν. Παππάς, για το θέμα των εργαζομένων σημείωσε ότι γίνεται «μία απαράδεκτη αναστροφή της πραγματικότητας, καθώς πέρα από τη μεγάλη εικόνα με τη ΝΔ να αντιπολιτεύεται, η οποία είχε δεσμευτεί για 5.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 και 10.000 απολύσεις το 2016, και για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, και που η ίδια γκρίνιαζε για το όριο των 400 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που βάλαμε στο νόμο 4339, έρχεται τώρα και γκρινιάζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει απολύσεις.

Η τηλεοπτική αγορά χαρακτηρίζονταν από δύο καμπύλες, μία πτωτική και μία ανοδική. Η πτωτική ήταν η καμπύλη της απασχόλησης και η ανοδική ήταν των χρεών. Μειούμενη απασχόληση και αυξημένα χρέη, ένας φαύλος κύκλος χωρίς κανέναν πάτο», υπογράμμισε.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πολλές φορές δημοσιογράφοι αναγκάζονται αντί να ασκούν το λειτούργημά τους, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι κατανοητό, είπε ο υπουργός Επικρατείας, αλλά οι εργαζόμενοι σε κάθε σταθμό, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τις ιδιοκτησίες τους και τούς εργοδότες τους.

Για τον Alpha και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, υπάρχουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προτάσεις που μπορούν να προστατέψουν την απασχόληση, σημείωσε ο Ν. Παππάς. Θα πρέπει λοιπόν να ρωτήσουν γιατί χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους νέους αδειοδοτημένους σταθμούς να απασχολήσουν όποιον κόσμο βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εδώ πρόκειται να επιχειρηματικές επιλογές, οι οποίες προσπαθούν, με την ασπίδα των εργαζόμενων να επιβληθούν, δεν θα συμβεί αυτό, ξεκαθάρισε.

Σε σχέση με τον αριθμό των αδειών, αναφέρθηκε στις αντιφάσεις της ΝΔ και την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος λόγω του ότι η απόφαση πάρθηκε στη Βουλή και όχι στο ΕΣΡ. Αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, θα αποφασίσει για επιπλέον άδειες η ίδια, «όπως στο παρελθόν ο κ. Ρουσόπουλος;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου