Ηχητικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τον επικεφαλής της Δίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε άρθρο της Άντας Ψαρρά, διαψεύδουν τη μαρτυρία του αστυνομικού, ο οποίος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής τα μαυροντυμένα άτομα στο σημείο της δολοφονίας, καθώς και ότι δεν είδε να κρατούν αντικείμενα.
Ο μάρτυρας αστυνομικός Α. Τσολακίδη, επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε τη Δευτέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επέμεινε στο ότι δεν γνώριζε αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής τα μαυροντυμένα άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι».

Η αρχή έγινε με ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής προς τον μάρτυρα, αλλά και με το αίτημα να αναγνωστούν στο δικαστήριο τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που έστειλε στο κέντρο εκείνη τη νύχτα ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ώστε να διαπιστωθεί και η ακρίβεια των λεγομένων του. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Τα απομαγνητοφωνημένα σήματα

Τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που διαβιβάστηκαν στο κέντρο της Αστυνομίας έχουν ως εξής:

Τσολακίδης: Κέντρο επί της Τσαλδάρη έχει αρκετά άτομα και της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα 20 άτομα της Χρυσής Αυγής που μας ενημερώνουν ότι είχαν μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε (...)να προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα.

Τσολακίδης: Κέντρο απ’ ό,τι διακρίνω υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα.

Τσολακίδης: Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα της Χ.Α. κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε για να τους πιάσουν.

Άλλος αστυνομικός: Από Πέραμα, άτομα της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε άτομα να τρέχουν προς Κεφαλληνίας.

Άλλος αστυνομικός: Ναι, καλησπέρα από τη ΔΙΑΣ Αμεση Δράση, ελάτε λιγάκι Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

ΕΚΑΒ: Για ποιο λόγο; Τι έχουμε εκεί;

Αστυνομικός: Υπήρχε ένα επεισόδιο με άτομα της Χρυσής Αυγής και έτερα άτομα, μάλλον το ένα άτομο έχει μαχαιρωθεί.


«Δεν μπορούσαν» να κάνουν προσαγωγές
Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την Π.Α. της υπόθεσης Φύσσα για ποιο λόγο οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν έκαναν ούτε μία προσαγωγή έστω του τελευταίου από τα 20 έως 30 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο και ο μάρτυρας απάντησε ότι «δεν μπορούσαν».

Επίσης επικαλέστηκε το σκοτάδι που δεν του επέτρεψε να δει αν όλοι αυτοί κρατούσαν κάτι στα χέρια τους.

Οι συνήγοροι αναφέρθηκαν στους δυνατούς προβολείς που διαθέτουν οι μηχανές της ΔΙΑΣ και ρώτησαν γιατί, αντί να τις παρκάρουν, δεν προσπάθησαν να περικυκλώσουν τους συγκεντρωμένους.

Ο αστυνομικός απάντησε ότι για λόγους ασφάλειας πάρκαραν τις μηχανές. Ρωτήθηκε ακόμα για το αν έβαλαν χειροπέδες στον Ρουπακιά και εκείνος απάντησε ότι δεν το έκαναν.

Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε αν κατέγραψαν τουλάχιστον τους αριθμούς από τις μηχανές των συγκεντρωμένων απάντησε ότι «εφόσον είχαμε το μαχαίρι με τα αίματα, τι να ψάχναμε». Απάντησε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα πολιτικό κόμμα που έχει σήμα ένα μαίανδρο, ενώ μόνο στο ίντερνετ έχει δει τάγματα εφόδου.

Πηγή: ΕφΣυν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου