Άνοιξε και πάλι η Αμυγδαλέζα

Ειδικός χώρος όπου θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους διαμορφώθηκε στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Τον χώρο επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γγ υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Πρόκειται ουσιαστικά για τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν, το οποίο διαμορφώθηκε με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά, θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες.

Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά.

Στη συνέχεια, θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα «φιλοξενούνται» μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήριά τους από τις πρεσβείες. Ακολούθως, συνοδευόμενοι θα αναχωρούν αεροπορικώς για τις χώρες καταγωγής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου