«Όχι» από Βερολίνο για χρέος και αποζημιώσεις

Στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και των γερμανικών αποζημιώσεων, που έθιξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στην ΔΕΘ, αναφέρθηκε το Βερολίνο.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σχετικά με τις αποζημιώσεις ότι «το θέμα για εμάς έχει λήξει νομοθετικά και πολιτικά». «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το θέμα των αποζημιώσεων», ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού ΥΠΕΞ.

Το θέμα αυτό για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, «δεν είναι ένα επικοινωνιακό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα ανοιχτό», προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να το αφήσουμε σε κάποια συρτάρια, στις καλένδες της Ιστορίας».

Για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πηγή του γερμανικού πρακτορείου MNI δήλωσε πως η κατάσταση του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί, παρά μόνο μετά τις γερμανικές εκλογές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο των Βρυξελλών, η διευθέτηση του ελληνικού χρέους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς εκτός του ΔΝΤ, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει ανησυχίες για τη βιωσιμότητά του.

Η ΕΕ, αναφέρει ο αξιωματούχος, δεν είναι πρόθυμη να μιλήσει για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, παρά την ύπαρξη ανάγκης για κάτι τέτοιο, ενώ αιχμή για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο εκλαμβάνεται η αναφορά ότι η ΕΚΤ εγείρει ανησυχίες ότι τα πολιτικά συμφέροντα επισκιάζουν τα οικονομικά εντός της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου