Δεύτερο ζευγάρι υπό κράτηση για την υπόθεση με τις φιάλες στην Παναγία των Παρισίων

Υπό κράτηση τέθηκαν ακόμα δύο άτομα, ένα ζευγάρι, από τις γαλλικές Αρχές για τη μυστηριώδη υπόθεση του οχήματος με αρκετές φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων.
Στο όχημα είχαν βρεθεί επτά φιάλες αλλά χωρίς μηχανισμό πυροδότησης, μαζί με έγγραφα στα αραβικά, ενώ η Γαλλία παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Το δεύτερο ζευγάρι, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν την Πέμπτη δικαστικές πηγές που επικαλείται το Reuters, τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Τετάρτης. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.


Είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός πρώτου ζευγαριού,ηλικιών 34 και 29 ετών. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν γνωστός στις Αρχές έχοντας φάκελο «s» στην ασφάλεια, δηλαδή για καταγεγραμμένη σχέση του με ριζοσπαστικά ισλαμιστικά δίκτυα.


Η γαλλική αστυνομία εκτιμά, όπως αφήνει ανεπίσημα να διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για «πρόβα» χτυπήματος. Το τελευταίο 18μηνο έχουν σκοτωθεί πάνω από 200 στις τρεις μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία (στο Charlie Hebdo, στην εφιαλτική 13η Νοεμβρίου και στη Νίκαια).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου